söndag 13 november 2011

Äntligen kunde jag lägga in bilderna på det jag sytt..

 Har jobbat i atelje´n en del denna veckan. Tänkte skriva och lägga in bilder, men det gick liksom inte. Jag fattar inte att jag inte kan lära mej. Även om "systemen" ändras borde jag kunna förstå varför och hur jag gör nu; men det gör jag inte. Frustrerande.
Ialla fall har jag sytt klart kassarna med höstbild. Lämnar antagligen dem på museét.  Och så började jag förra veckan på julmotiven. Av det handvävda röda linnet fanns material till 6 kassar, så det fick det bli. Klippte upp resten av rullen med det dyra möbellinnet och nu finns det bara material till tre kassar kvar. Det var ju en tysk familj som skulle höra av sej till jul om en Glimmingehuskasse - så jag sparar dem ett tag till, om det blir beställningar.
Tänkte att jag fick göra kassarna med röd bild lite roligare, så jag sydde dit "ljus/lampor" i trädens grenar.....Jag vet inte. paljetter slits ju rätt snabbt så det är kanske dumt? men lite festligt kunde det ju vara. Kanske tre med paljetter och tre utan?


Ja, och så var det vetevärmare. Hade kvar sen förra tillverkningen. Två torskar i grönt linne med stänkdekor.Och två flundror som på bilden.
Jag har tyg , grått linne med stänk dekor, till laxar, så det får det också bli.
Har haft kunder som frågat efter dem så...Och fortfarande tycker jag att det är ett förträffligt sätt att lindra sjuka. Rosa på Österlens museum vill titta på vetevärmarna innan hon bestämmer om hon vill ha dem i deras butik till julförsäljning.
Själv tänkte jag göra roliga tropiska fiskar som vetevärmare, av alla mina fina handgjorda batiktyger. De bara ligger där i skåpet. Och jag tänker att man kan behöva lite färg o värme nu i allt det grå o kalla.

1 kommentar:

  1. De där batiktygerna ser väldigt frestande ut för mig. Är det siden eller är de bara så glansigt vackra på bild?
    Om du har något över av något riktigt färgglatt får du gärna sy en fin blus till mig. :)

    SvaraRadera


Bokmärket "Gå inte vilse i bokskogen" och ett äpple - masken Max äpple för bollek inomhus

Kassar, kassar, kassar

Vallmon blommar. Självsådda i år.

Populära inlägg