måndag 28 maj 2012

Ensam i solen

Sista veckan har varit härlig. Jag gillar ju sol o värme. Nu i eftermiddag satt jag ute en stund o sydde. Ni som följt mej mer än ett år vet att jag brukar göra så. Bära ut symaskin o alltihop o sitta ute på altanen.
 Har börjat sy kassar för bokbyn. Fick leta upp ett billigare material, det blev juteväv i själva kassen och jute i handtagen. För att hålla kostnaden nere. Måste gå att sälja för ungefär 200 kr. De håller kanske tre år - det får jag vara nöjd med. Jag vet att skitkassar inte håller mer än en sommar, men jag vill ju ha den där kvalite´n. Sitter jag o syr bilder på fickorna ska kunden njuta lite längre av det, tycker jag. Annars kunde jag ju sy vadskitsomhelst, som vemsomhelst kan. Jag får sätta lappar med handtvätt eftersom jag inte kan få fram någon information om hur juteväv går att tvätta. Men jag har en svag känsla av att det hade filtat ihop sej till vansinne och begat igen silen i en tvättmaskin - eftersom  fibrerna är så korta i juteväv.
Jag vill att bilden ska vara en bokhylla med bokryggar. Det har tagit lite exprimenterande, både med material och utförande. Jag tror jag har löst det nu i alla fall. Med vadd. Och olika material i olika bokryggar. Enklare material i jutekassarna. Bomull från Håkanssons lanthandel, snyggt i färger och i de dyrare kassarna, ett tyg med guldtrådar, thailändskt tror jag - som ser ut som baksidan på den koran som stod i mina föräldrars bokhylla. Kan också använda det snygga yllet jag har kvar sedan alla sittkuddarna. Turkos / Lila / Tegelröd...
Sedan blir det Glimminghuskassar i linne. Vi får se om butiksföreståndaren kommer ihåg hur de ser ut, när jag kommer med dem. Märkligt. Undrar hur det är hos Österlens museum......
Det enda besök jag haft i maj var nu i veckan, tre damer från Göinge. De var på jakt efter Borrby bokby. Vilket de inte hade mycket för. Jag är den enda som har öppet i veckorna. De fick sina misstankar bekräftade, tydligen. Det är synd.


1 kommentar:

  1. Hej! Jag är intresserad av tyg och skulle det vilja köpa
    Vitt bommull som jätte tunn
    Jag var hos vår butik några månader sedan.

    Hörby, Slångatan 12D
    mareevalyudmila@rambler.ru
    MVH Lyudmila

    SvaraRadera


Bokmärket "Gå inte vilse i bokskogen" och ett äpple - masken Max äpple för bollek inomhus

Kassar, kassar, kassar

Vallmon blommar. Självsådda i år.

Populära inlägg