tisdag 6 september 2011

Full dag i atelje´n

Ja, så är då en dag till ända. Det kom ett besök idag....damen var imponerad av "att du (jag alltså) sätter dej ner o verkligen gör nåt.., det tar jag mej inte tid till" . Men hon hade syrum o grejorna framme och tillät sej inte att känna efter om hon hade ont.    ... mhm ....?
                                                            Nåja jag började igår på stola 1.
Siden tyg, ett vackert som jag hittat. Fäste tyget först med vit Guterman polyestertråd och sedan vidare med många,många stygn med nästan vita trådar. Bara nyanser av grönt o lila o beige o grå. De flerfärgade trådarna är bomull eller viskos tråd. Guterman det också. Det talar jag om därför att det borgar för kvalite. Jag har kvar trådar på kon från den svunna tiden då jag tänkte mej ett jobb för Margaretha Forslund. den tråden är av så eländigt dålig kvalite´att jag suckar vid de tillfällen jag använder den. Mest har jag bara försökt använda upp den som undertråd på bilder.
Därför ser jag fram emot att få den återvunna tråden - av petflaskor - Gutermans tillverkning. Jag är så nyfiken på den.
                                                         Så här långt har jag kommit idag.
Har börjat på den enda dekoration jag tänkt mej. Veteaxen. Kanske borde det finnas något mer? Ska göra en skiss på en öppen hand - men är lite kluven till om den tanken håller. För mej, som inte är troende i kyrklig mening, är en öppen hand , ett välkomnande till alla, en självklarhet, i min tanke om kyrkan och dess verksamhet. Men vis av erfarenhet vet jag att de är mycket få, de inom kyrkans värld som välkomnar alla.
Duvan är kanske något? Tål att fundera på tills imorgon.
                                                             Sömmar.....
                         Lyssnar just nu på Björn Hellbergs "Dominans". Den och "fången på Zenda" var de enda hörböcker på Borrby bibliotek jag inte hört. Inte så bra - jag har aldrig gillat Björn Hellberg precis. Men den går på högsta volymen när jag syr "fyllnadssömmar". Då är det bra med symaskinens funktion, den att jag kan koppla ur pedalen och trycka igång o av uppe på själva maskinen. Jag slipper trampa. Det gör mindre ont, eftersom jag kan sitta balanserat - rätt, med båda fötterna i golvet. 4 timmar är rätt länge o sitta o trampa annars.

1 kommentar:


Bokmärket "Gå inte vilse i bokskogen" och ett äpple - masken Max äpple för bollek inomhus

Kassar, kassar, kassar

Vallmon blommar. Självsådda i år.

Populära inlägg