fredag 22 juli 2011

Fredag nannadags

Jag sydde vid Tvn. Önskar att jag kunde säga att det var något intelligent och kulturellt program som gjorde att jag flyttade in symaskinen efter att jag ätit middag kl 16....och tittat på Miss Marple...Men det var Columbo. Ett avsnitt jag inte sett - faktiskt. Från 1975...? Jag vet att Clintan har varit (är?) gift med den skådespelerska som spelade offrets tilltänkta hustru.Blir det mer kulturellt då? Vad hon heter har jag ingen aning om. I alla fall ringde telefonen när jag skulle stänga kl 16. Jag lät det vara, men kollade sedan vem det var som ringt. Glimmingehus. Efter ett tag tänkte jag att det var kanske bäst att ringa tillbaka, - fick lite ångest över om det redan var slut på kassar igen - och det blev lite ringande hitodit. Nåja, vid halvsju ringer de i alla fall.....för att tala om att de sålt en väska till en tysk turist. Jag måste erkänna att jag inte blev så förvånad eller exalterad som jag kanske borde blivit. "Jag ville bara tala om att de sprider sej...." det låter mer som en farsot än en souvenir... Hon menade så väl, men det var som om hon trodde att jag aldrig sålt nåt förut....och Glimmingehus - de har väl kanske 100 tyska turister/ dag och amerikanare o engelsmän o franska o.... Nä, jag är fortfarande lite förbryllad, vad är det jag inte förstod, som var så fantastiskt?

I alla fall är det 4 nya väskor till museét i morgon kl, 10. Bilden blev inte bra - det blev dock väskorna i verkligheten. Svarta med starka färger i bilderna. I måndags - när jag väntade på materialet till väskorna -  började jag på 15 dregelhaklappar, mina favoriter. Pandan på regnbågsmattan på det grå golvet. Knyts runt hals o mage.
Och så skulle jag ju sy en fin bild till Ians namnsdagskalas.
Men idag har jag bara pratat, känns det som , mycket besökare, många letar bokby. Jag delar ut kartor och pekar ut var de ska gå. Och förvånas över kommentarer som; " Det stod att det skulle vara konst o sånt"
"Jaaa?" " Men det är inte här?" " Jag har textil konst" säger jag och slår ut med handen och visar. "Jamen, hantverk o så?" "Ja, här fiinns hantverk också...?" "Jo, men...hantverk?" "Vad menar du då?  Broderi eller vävt eller vad?" "Skulturer - hantverk"   "Ok" Jag blev en erfarenhet rikare, fick ett minne till, förbannade mej själv att jag ännu inte har en video - jag säger det ju hela tiden. Jag gav damen en karta och skickade iväg henne åt rätt håll.

1 kommentar:

  1. Fniss- jag läser... roat... även om jag ibland är lite dålig med att leverera kommentarer!;-)
    en liten dregl-haklapp behöver vi nog snart beställa! ( Vi blir ju mormor o morfar gång nr 2 i höst!;-)...)

    SvaraRadera


Bokmärket "Gå inte vilse i bokskogen" och ett äpple - masken Max äpple för bollek inomhus

Kassar, kassar, kassar

Vallmon blommar. Självsådda i år.

Populära inlägg